Kristoff klopt Cavendish en Kittel in Vattenfall Cyclassics

Foto: pn

Kristoff klopt Cavendish en Kittel in Vattenfall Cyclassics

Print
De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft de negentiende editie van de Vattenfall Cyclassics gewonnen. In en rond Hamburg was de Noorse spurtbom de snelste van het pak. Nizzolo en Gerrans mogen mee op het podium, Cavendish werd vierde. Sep Vanmarcke was met een twaalfde plaats beste Belg.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het parcours van de Vattenfall Cyclassics is als vanouds een sprinterfestival, en ook dit jaar was dat niet anders. Na 247,2 kilometer bolde Kristoff als eerste over de lijn in Hamburg, voor Nizzolo en Gerrans (Orica GreenEdge). Greg Van Avermaet (BMC) probeerde samen met Jack Bauer (Garmin) aan te vallen op tien kilometer van de streep, maar hij slaagde niet in zijn opzet.

Drie renners maakten deel uit van een vroege vlucht. Het ging om de Duitsers Ralf Matzka en Bjorn Thurau en de Italiaan Niccolo Bonifazio. Hun voorsprong liep uit tot 10 minuten. Het sein voor de sprintersploegen Giant-Shimano, voor Kittel, en Lotto-Belisol, voor Greipel, om het tempo vooraan de hoogte in te jagen.

Bij de derde, en voorlaatste beklimming van de Waseberg werd het trio ingerekend door het peloton. Enkele renners probeerden daarna om de massasprint te ontlopen. De Fransman Julian Alaphilippe, vorige week nog ritwinnaar in de Ronde van de Ain, kreeg zijn ploegmaat Trentin (Omega Pharma-Quick.Step), Simon Yates, Marco Marcato en Manuele Boaro met zich mee. Boaro probeerde nog een solo op het eind, maar bij de laatste beklimming van de Waseberg werd ook hij gegrepen door het peloton.

In de slotfase waagde Greg Van Avermaet zich aan een late uitval op zo’n 7 kilometer van de finish, maar zijn poging strandde, net zoals aanvallen van oud-winnaar Edvald Boasson Hagen en Jack Bauer. In de massasprint kwam Kristoff weliswaar vroeg op kop, maar hij hield stand.

Voor Kristoff is het al de dertiende zege van het seizoen.

Meer sportnieuws