Lewis Hamilton: "Ik weet niet waarom Rosberg me raakte"

Foto: Mercedes

Lewis Hamilton: "Ik weet niet waarom Rosberg me raakte"

Print
De relatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg zakt wel heel erg diep na opnieuw een incident tussen beide rijders. Zo blijkt uit het interview dat Hamilton gaf de BBC.

"Ik vind het vooral jammer voor de fans, want tijdens de rijdersparade zag ik alleen maar Britse vlaggen, al ben ik wel zeker dat er niet enkel Britse fans zaten. Ik ben enorm teleurgesteld dat ik hen niet het resultaat kon geven dat ze wilden." begon Hamilton zijn uitleg na de race.

"Maar wat kan ik meer zeggen. Het is in de eerste plaats teleurstellend voor mezelf, want het zag er goed uit. Ik moest echter zo hard vechten met de wagen zoals je wel kon zien, maar ik kon zelfs Eau Rouge niet vol gas nemen."

"Het is ook een ontgoocheling voor het team, want mijn ingenieurs hebben zo hard gewerkt aan de wagen na een moeilijk moment in het seizoen. En het zag er bij de start zo goed uit, want ik had een goede start. Alles voelde positief aan, en toen nam ik die bocht zoals ik hem altijd neem, want ik reed op mijn lijn. Ik weet niet waarom hij me raakte, maar ik ben er zeker van dat hij hier wel gelukkig zal vertrekken."

De Brit geeft aan dat de situatie binnen het team niet veel erger kan dan in Monaco het geval was, maar dat wat vandaag gebeurde ook geen goede zaak is. Ook na het incident was het tempo van Hamilton niet meer wat het zou moeten, want de bodem van zijn wagen raakte na de lekke band zo zwaar beschadigd dat de W05 in onbalans raakte.

Het duurde echter een hele poos vooraleer de teamleiding Hamilton de toelating gaf om op te geven.

"Als je ziet dat ik moeite had om de Lotus van Romain Grosjean te volgen, die normaal een pak trager is dan onze wagen, en dat ik door mijn motorbrand in Hongarije één krachtbron minder overheb dan Nico, dan was het wel de beste keuze om op te geven, zodat we de motor kunnen sparen."

Toto Wolff van Mercedes is alvast niet te spreken over het zoveelste incident tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton (Lees: "Dit is absoluut onaanvaardbaar").

Het kampioenschap opgeven wil Hamilton echter nog niet. De wereldkampioen van 2008 is vastberaden om zijn teamgenoot in de resterende zeven race het vuur aan de schenen te leggen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws