Anderlecht - Waasland-Beveren 1-0

Zwak Anderlecht overtuigt niet maar wint toch bij debuut Defour

Print
Zwak Anderlecht overtuigt niet maar wint toch bij debuut Defour

Foto: Belga

In de eerste wedstrijd van Steven Defour bij Anderlecht kon paarswit niet overtuigen tegen een stug Waasland-Beveren. In een bijzonder flauwe eerste helft maakten beide ploegen niets klaar. Even leek het erop dat Anderlecht punten zou laten liggen, maar tien minuten na rust knalde Kabasele een corner van Defour tegen de netten.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De eerste helft was er één om bijzonder snel te vergeten. Anderlecht kon de wedstrijd niet in handen nemen en gaf de bal steeds weer weg op het middenveld. Vooral Tielemans was de gebeten hond, de jongeling van Anderlecht gaf meer dan eens een eenvoudige bal zomaar uit handen.

Defour kon zich in de eerste helft één keer doen opmerken. De nieuwe patron op het middenveld nam een vrije trap op een gevaarlijke plaats voor zijn rekening, maar hij plaatste de bal naast de doelmond. Dan kwam Mbemba iets dichter bij een treffer. Toen Coosemans onder een corner door ging, had de jonge verdediger dé kans op de 1-0, maar hij trapte iets te wild over de winkelhaak buiten.

Paarswit kwam iets beter uit de kleedkamers en ging in de openingsfase van de tweede helft uitdrukkelijk op zoek naar het doelpunt. Eerst ging een kopbal van Mitrovic nog naast, even later klopte Robson bijna zijn keeper met een own-goal, maar zijn kopbal strandde, gelukkig voor Waasland-Beveren, op de lat. Op de daaropvolgende corner was het toch prijs voor Anderlecht: Kabasele stond op de juiste plaats om de 1-0 binnen te trappen. Defour nam de hoekschop voor zijn rekening en is zo al meteen belangrijk voor de Brusselaars.

Anderlecht probeerde daarna Waasland-Beveren helemaal op te rollen, maar verder dan enkele schuchtere pogingen kwam het niet. Dan kwam Waasland-Beveren nog dichter bij de gelijkmaker. Vukovic probeerde van buiten de zestien de winkelhaak te doen trillen, maar via de vingertoppen van Proto ging die bal nog net over de lat. Nuytinck voorkwam daarna eigenhandig tot tweemaal toe de gelijkmaker. Eerst hinderde hij Corstjens net voldoende na een halve omhaal van Destorme, daarna gooide hij zich voor een gevaarlijk schot van Deflem vanuit de tweede lijn.

Net voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Proto nog een laatste keer gepast tussen, dit keer op een afgeweken vluchtschot van Destorme. Via het handje van Proto ging de bal niet in doel. Anderlecht wint met 1-0, en een grote portie geluk.

Opvallend

Defour speelde de eerste minuten in een paars-wit shirt. Bij zijn eerste balcontact was er applaus én protest te horen in de tribunes, maar gaandeweg verstomde het protest. Trapte de corner die leidde tot het openingsdoelpunt. Bij zijn wissel kreeg hij de handen op elkaar van het Anderlechtpubliek.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen! Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

7’ - Het spel gaat goed op-en-neer, maar dat komt vooral door heel wat slechte passes. Echte kansen kreeg het publiek in het Astridpark nog niet te zien. Het is allemaal wat te onzorgvuldig.

31’ - Daar was bijna de eerste goal van de middag. Coosemans gaat onder een corner door, maar Mbemba kan zijn schot niet kadreren en schiet over.

32’ - Beide ploegen laten bijzonder weinig zien voorlopig. Anderlecht kan de bal niet in eigen rangen houden door een opeenstapeling van slechte passes.

50’ - Een eerste kansje in de tweede helft. Praet krijgt iets te veel ruimte op links en bedient Deschacht. Die zwiept voor, maar Mitrovic kan slechts naast koppen.

55’ - Bijna mocht Anderlecht vieren, dankzij Waasland-Beverenspeler Robson! Hij kopt een ongevaarlijke voorzet zomaar tegen de lat. Anderlecht krijgt een hoekschop.

55’ - GOAL! - Defour neemt de corner. Hij trapt naar de eerste paal, maar de bal schiet door naar Kabasele, die ongehinderd de 1-0 kan binnentrappen!

65’ - Vukovic probeert het eens van ver voor Waasland-Beveren. Van net buiten de zestien produceert Vukovic een kanonskogel, maar Proto duwt de bal goed in corner. Die levert niets op voor de bezoekers.

69’ - Acheampong krijgt een eerste kansje. Hij probeert van buiten de zestien Coosemans te bedreigen, maar die heeft geen problemen met de lage schuiver.

79’ - Anderlecht ontsnapt opnieuw. Destorme probeert een halve omhaal. De bal komt met een gelukje tot bij Corstjens, maar die wordt voldoende gehinderd door Nuytinck en kadreert zijn kopbal niet.

81’ - Onder luid applaus verlaat Steven Defour het veld. Hij krijgt de handjes op elkaar in het publiek, al zijn hier en daar nog wat fluitconcerten te horen. Een minderheid, dat wel.

85’ - Ibou krijgt opeens een grote kans op de gelijkmaker, maar hij is te traag in de uitvoering. Mbemba werkt weg.

89’ - Destorme produceert een laag schot dat nog afwijkt op de kuit van Nuytinck, maar Proto is opnieuw bij de les en ontmijnt het gevaar.

MEER VOETBALNIEUWS