Wat mogen we verwachten van de MTV Video Music Awards?

Foto: Photonews

Celebs

Wat mogen we verwachten van de MTV Video Music Awards?

Print
Zondag 24 augustus is het weer zover: dan vinden opnieuw de MTV Video Music Awards plaats. In Inglewood in Zuid-Californië reikt het grote muziekfeest awards uit aan artiesten en hun videoclips. Wat mogen we verwachten?

 Dé grote ster dit jaar is Beyoncé: ze is acht keer genomineerd en over haar optreden wordt het drukst gespeculeerd. 'Ze zal de kijkers verrassen en de ruimte doen daveren', zegt Dave Sirulnick, producer van MTV Video Music Awards. Beyoncé zal ook de Video Vanguard Award ontvangen, die eerder al werd gegeven aan Michael Jackson, Madonna, Peter Gabriel, R.E.M., Justin Timberlake en Britney Spears. Andere bekende namen die zullen optreden zijn Rita Ora, Maroon 5 en Usher. Hoewel ook Miley Cyrus aanwezig zal zijn  -herinnert u zich het latex pakje waarmee ze vorig jaar tegen Robin Thicke aanschurkte?- wordt gevreesd dat dit jaar Nicki Minaj de meest expliciete performance zal geven. Google even haar single 'Anaconda' en u weet waarom.

In de categorie 'Artist to Watch' vinden we 5 Seconds of Summer, Charli XCX, Fifth Harmony, Sam Smith en Schoolboy Q. De genomineerden voor 'Video of the Year' zijn 'Drunk in Love' van Beyoncé en Jay-Z, 'Fancy' van Iggy Azalea en Charli XCX, 'Wrecking Ball' van Miley Cyrus, 'Happy' van Pharell Williams en 'Chandelier' van Sia.

Naast de bekende categorieën 'beste mannelijke video van het jaar', 'beste vrouwelijke video van het jaar', 'beste popvideo' en 'beste rockvideo' is er dit jaar ook een nieuwe categorie in het leven geroepen: 'Best Lyric Video'. Deze award promoot de trend waarbij artiesten twee muziekvideo's uitbrengen voor hetzelfde lied. Lyric video's komen meestal samen uit met een nieuw lied, als brug tussen het lied en de echte videoclip. Het gebeurt de laatste jaren echter vaak dat de twee muziekvideo's tegelijk uitkomen. De winnaar binnen deze categorie wordt bepaald door fans die op sociale media zoals Twitter, Instagram, Facebook en Vine kunnen stemmen via specifieke hashtags. De genomineerden zijn Katy Perry met 'Birthday', Demi Lovato en Cher Lloyd met 'Really Don't Care', Ariana Grande en Iggy Azalea met 'Problem', Austin Mahone en Pitbull met 'Mmm Yeah' en 5 Seconds of Summer met 'Don't stop'.

Hier vind je een overzicht van de genomineerden binnen de verschillende categorieën.

NIET TE MISSEN