Separatisten laten gevangenen paraderen in Donetsk

Print

Pro-Russische rebellen hebben tientallen gevangenen laten paraderen op straat, in Donetsk. Die Oost-Oekraïense stad is in handen van de rebellen.

Een vernederend schouwspel in de straten van Donetsk. Oekraïnse ‘oorlogsgevangenen’ moesten gedwongen wandelen door de straten van Donetsk, omringd door rebellen met wapens en burgers. Mensen die zich achter de rebellen schaarden, riepen ‘fascisten’ naar de gevangenen.

Uit een luidspreker riep een stem: ‘We kunnen nu kijken naar mensen die naar hier zijn gestuurd om ons te vermoorden. Wij zijn Russen.’ Volgens een correspondent van Reuters wierpen sommige mensen projectielen naar de mannen, zelfs flessen. Sommigen riepen ‘fascisten’, anderen ‘op jullie knieën!’.

Na de doortocht van de mannen, kwamen machines langs om de straten schoon te maken, om de vernedering compleet te maken. In de hoofdstad van Oekraïne, Donetsk, is een heel andere parade aan de gang. Daar vieren leger en burgers onafhankelijkheidsdag. Maar echt gevierd moet er niet worden, gezien de aanhoudende gevechten, en doden, in het oosten van het land.

MEEST RECENT