Calleeuw pakt Belgische titel bij elite zonder contract

Foto: Vel

Calleeuw pakt Belgische titel bij elite zonder contract

Print

Joeri Calleeuw (Jielker Geldhof) heeft zondag de Belgische titel bij de elite zonder contract veroverd. Na 158,4 km was hij in Vossem de snelste in de massasprint voor Timothy Stevens (Team 3M) en Jori Van Steenberghen (Team Cibel).

Wielrennen op Sportwereld.be

Zeven renners kozen voor een vroege vlucht: Johan Coenen, Dries Hollanders, Dries De Bondt, Sam Lennertz, Kevin Claeys, Gertjan De Vos en Stef Van Zummeren. Hun maximale voorsprong steeg nooit boven twee minuten. Op 14 kilometer van de finish werden ze bijgehaald door het peloton.

Enkele renners, onder wie eerst Dries Hollanders en later ook Heusdenkoers-winnaar Dries De Bondt met Jimmy Janssens, Jef Smismans en Jérémy Burton probeerden een massasprint te voorkomen. Met nog drie kilometer te gaan werd het viertal bijgehaald en stevenden ze af op een massasprint. Die werd nog ontsierd door een valpartij op 400 meter van de finish.

Het was uiteindelijk Calleeuw die de snelste bleek van het peloton. De 29-jarige Veldegemnaar volgt op de erelijst Jérôme Baugnies op. Ook in 2011 in Geel kroonde Calleeuw zich al tot Belgisch kampioen bij de elite zonder contract.

Meer sportnieuws