11-jarige danssensatie kan ster worden op MTV Video Music Awards

Foto: *

Celebs

11-jarige danssensatie kan ster worden op MTV Video Music Awards

Print
De 11-jarige Amerikaanse Maddie Ziegler, die als danseres schittert in de videoclip 'Chandelier' van zangeres Sia, kan uitgroeien tot echte danssensatie nu de video is genomineerd voor 'Beste Video van het Jaar', een prijs die wordt uitgereikt tijdens de MTV Video Music Awards.

Maddie is bekend van het Amerikaanse programma 'Dance Moms', waarbij moeders hun dochters op topniveau laten dansen bij de strenge danscoach Abby Lee Miller. Maddie bouwde al op jonge leeftijd een indrukwekkende danscarrière op, maar toen ze door zangeres Sia onverwacht werd gevraagd om te dansen in haar nieuwe videoclip, was ze helemaal opgetogen. 'Ongelofelijk dat zo'n bekende zangeres dit aan mij vraagt. Toen Sia mij zag, omhelsde ze me en zei ze dat ze een grote fan is van mij. Het is echt de liefste persoon die ik ooit heb ontmoet', zegt ze.

In de videoclip danst Maddie Ziegler in de rol van een prepuberale Sia door een vuil appartement in het stedelijke Los Angeles. Ze draagt een blonde pruik en een huidskleurig balletpak en ze danst energetisch waarbij ze op muren en tafelbladen slaat en splits doet op stoffige tapijten. 'Toen mijn mama de videoclip zag, kon ze niet geloven dat ik dit was', zegt Maddie. 'Normaal dans ik een moderne en hedendaagse stijl, maar in deze video moest ik dramatisch doen en mijn ogen en vingers heel expressief gebruiken. Ik moest helemaal niet op mijn techniek letten, wat ik niet gewoon ben. Maar als ik weet welk verhaal ik moet overbrengen, dan kan ik me daarin helemaal inleven. De kernwoorden waren gestoord, geïsoleerd en maniakaal', zegt de jonge danseres. Sia zelf zegt heel trots te zijn op de talentvolle Maddie. De persreacties op de videoclip waren dan ook zeer lovend.

Of de videoclip 'Chandelier' van Sia ook echt de award in de wacht zal slepen weten we zondagavond 24 augustus. In dezelfde categorie zijn ook 'Wrecking ball' van Miley Cyrus en 'Happy' van Pharell Williams genomineerd.

Hier zie je alvast de videoclip van 'Chandelier' met daarin de dansende Maggie Ziegler:

NIET TE MISSEN