Dit wordt het grootste Legohuis ter wereld

Foto: Lego

Vakantie

Dit wordt het grootste Legohuis ter wereld

Print
In Billund in Denemarken is men aan de constructie van het Legohuis begonnen. Enkele levensgrote legoblokken werden gelegd als start voor een gebouw van 12.000 vierkante meter, volledig in het teken van het populaire bouwspeelgoed.

De plannen voor het gebouw werden uitgetekend door de Deense architectengroep BIG Bjarke Ingels. Op de eerste zes stenen die werden gelegd staan de waarden van het speelgoedbedrijf te lezen: verbeelding, creativiteit, plezier, leren, aandacht en kwaliteit. Het hele gebouw, dat in 2016 af moet zijn, zal eruit zien als een verzameling legoblokken.

In het gebouw zijn verschillende speelruimtes voorzien en er zullen exposities en activiteiten gehouden worden rond de legogeschiedenis. Ook een café, een legowinkel en terrassen op het dak zullen in het gebouw aanwezig zijn.

Architect Bjarke Ingels, grondlegger van BIG-Bjarke Ingels Group, belooft dat het een gesofisticeerd en modern gebouw zal worden, dat dienst zal doen als experimenteel laboratorium. ‘We hebben ons laten inspireren door het moduleerbare karakter van het speelgoed. Het Legohuis zal bestaan uit een reeks verwoven legoblokjes die expositieruimtes vormen voor de bezoekers’, zegt hij.

Hier alvast een virtueel voorsmaakje:

NIET TE MISSEN