Chris Froome (Sky): ‘Hoopte op een beter resultaat’

Foto: AFP

Chris Froome (Sky): ‘Hoopte op een beter resultaat’

Print

Chris Froome (Sky) verloor zaterdag in de ploegentijdrit in de Ronde van Spanje al 27 seconden op topfavoriet Nairo Quintana en Alejandro Valverde dat met Team Movistar de ploegentijdrit won. “Ik moet toegeven dat ik op een beter resultaat had gehoopt”, zei de Brit na afloop.

Een elfde plaats en 27 seconden, een kleine halve minuut na winnaar Movistar. Een mokerslag was het niet, maar het deed toch geen deugd bij de Keniase Brit die uit is op eerherstel in de Vuelta. Ook het team van Alberto Contador bleek acht seconden sneller. “Het verschil bedraagt uiteindelijk niet zo veel”, stelde Froome, “er zijn 21 koersdagen en ik ga die tijd proberen goed te maken telkens de kans zich voordoet. Dat moet wel.”

Froome, vorige week bij de verkenning gevallen op het parcours, stelde dat de omloop zijn ploeg niet helemaal lag. “Dit was vooral iets voor teams met renners die na elke bocht kunnen versnellen. Bovendien hadden we ook wat radioproblemen, dat hielp ons niet echt in de communicatie.”

Ploegleider Dario Coni was vooral blij dat de ploeg heelhuids de finish had gehaald. “Natuurlijk hadden we op een iets beter resultaat gehoopt”, gaf hij toe, “maar gelukkig is er niemand gevallen en enkele teams met renners voor het klassement doen het nog slechter. Deze ploegentijdrit zegt niets over de sterkte van ons team in de Vuelta. Daarvoor zijn er nog voldoende andere ritten.”

Meer sportnieuws