Lingeriemerk moet zich excuseren voor naam nieuwe collectie

Lingeriemerk moet zich excuseren voor naam nieuwe collectie

Print

Ann Summers, een Britse keten die erotische lingerie verkoopt, heeft zaterdag haar excuses aangeboden omdat het een collectie met de naam ‘Isis’ gelanceerd heeft. Er was kritiek gekomen op die benaming vanwege de analogie met een vaak gebruikte westerse vertaling van de jihadistische terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Ann Summers ontkent meteen ook dat het die gewelddadige beweging in Irak en Syrië ondersteunt.

De Isis-collectie bevat onder meer kanten bh’s in wit en zwart, strings en jarretellengordels. De producten worden in een honderdtal winkels van Ann Summers in het Verenigd Koninkrijk en op de website van het merk te koop aangeboden.

Met de naam van collectie wordt volgens een woordvoerder van de onderneming verwezen naar ‘de Egyptische godin (van de vruchtbaarheid, nvdr.) en niet naar de islamistische groep ISIS’, die intussen onder de naam IS actief is. De naam van de collectie werd ook al enige tijd geleden gekozen, zo wordt nog benadrukt.

‘We erkennen dat het moment van de lancering slecht gekozen is. Maar in geen enkel geval ondersteunen of tolereren we de activiteiten van terrorisme en geweld’, klinkt het nog. Er bestaan voorlopig evenwel geen plannen om de verkoop van de collectie stop te zetten.

 

MEEST RECENT