Belgian Lions kunnen zich vandaag in Minsk kwalificeren voor EK

Foto: BELGA

Belgian Lions kunnen zich vandaag in Minsk kwalificeren voor EK

Print

In Minsk hopen de Belgian Lions zich vandaag reeds voor het EK van 2015 te plaatsen. ‘Na drie opeenvolgende thuiszeges moeten we het on the road afmaken,’ aldus Belgisch Speler van het Jaar Maxime De Zeeuw. Roel Moors moest geblesseerd afhaken.

Vrijdagavond verzamelden de Belgian Lions in een hotel naast de luchthaven van Zaventem en zaterdagchtend was er het vertrek, via Frankfurt, naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De selectie van bondscoach Eddy Casteels is een week on the road, vermits ook de zesde en laatste speeldag een verplaatsing brengt. ‘Na Wit-Rusland reizen we onmiddellijk door naar Denemarken waar we woensdag onze laatste opdracht afwerken,’ zegt bondscoach Eddy Casteels.

‘De opdracht is duidelijk,’ weet ook Maxime De Zeeuw. ‘Winst vandaag in Wit-Rusland en het EK is een feit. Dan zijn we altijd bij de zes beste tweedes van de zeven groepen. Na drie overwinningen uit vier wedstrijden is de honger groot. We willen groepswinst en dus eindigen met twee zeges in Wit-Rusland en Denemarken,’ zegt de Belgische Speler van het Jaar die in oktober zijn debuut viert bij Virtus Roma. De Zeeuw is bij de Belgian Lions de beste afwerker. ‘Ik krijg vertrouwen van de coach en tracht het team te helpen. Een derde opeenvolgende EK is het doel en met deze ambitieuze groep mag het niet meer mislopen,’ aldus de 27-jarige Brusselaar van de Lions. De Belgian Lions voor een derde keer op een rij naar het EK? Dat is toch al een halve eeuw geleden. Toch is er nog een addertje onder het gras. Als Axel Hervelle en co. vandaag in Minsk verliezen met meer dan veertien punten en ook woensdag in Denemarken uitschuiven, ligt de Europese droom aan diggelen en is België uitgeschakeld.

Roel Moors haakt af

Roel Moors moest geblesseerd afhaken. De viervoudige Belgische Speler van het Jaar trainde vrijdag nog mee, maar kampt met een kuitletsel. ‘Roel zou niet speelklaar geraken voor de wedstrijd in Wit-Rusland. Daarom beslisten we met de sportieve staf om hem niet te bezigen,’ aldus kinesist Peter Sempels van de Belgian Lions. Moors wordt vervangen door Alexandre Libert. De guard van Pepinster Wolves voegt zich dinsdag in Denemarken bij de selectie.

Meer sportnieuws