Israël slaat hard terug na dood van kind

Foto: Photo News

Israël slaat hard terug na dood van kind

Print

‘Hamas zal een hoge prijs betalen voor deze aanval’, had de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gewaarschuwd nadat vrijdag een 4-jarig Israëlisch kind was omgekomen door een granaat, afgevuurd vanuit de Gazastrook. Sindsdien voerde Israël meer dan zestig aanvallen uit, waarbij zeker tien Palestijnse doden vielen.

In de Gazastrook en Gaza-stad waren zaterdag talloze ontploffingen te horen na luchtaanvallen van het Israëlische leger. Onder meer een flatgebouw van een dozijn verdiepingen werd met de grond gelijk gemaakt in Gaza-stad. Daarbij raakten volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid 17 mensen gewond.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag bombardeerde het Israëlische leger nog doelwitten in de Gazastrook. Daarbij kwamen zeker twee mensen om, aldus het Gezondheidsministerie.

Volgens het Israëlische leger kwamen zaterdag meer dan zeventig Palestijnse raketten en mortieren neer op Israëlisch grondgebied, zonder slachtoffers tot gevolg, en nog eens 17 projectielen werden onderschept.

Sinds het begin van de Gaza-oorlog op 8 juli zijn aan Palestijnse zijde meer dan 2.100 mensen om het leven gekomen en vielen meer dan 10.600 gewonden. Aan Israëlische kant staat de balans op 68 doden (64 soldaten en 4 burgers).

Mahmoed Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, riep ondertussen Israëli’s en Palestijnen op om het bloedvergieten te beëindigen en opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Dinsdag waren onderhandelingen tussen beide partijen, met Egypte als bemiddelaar, afgebroken na een staakt-het-vuren van negen dagen.

MEEST RECENT