Zeges voor Jonathan Brownlee en Sarah Groff, Katrien Verstuyft 25e

Print

De Brit Jonathan Brownlee heeft zaterdag de World Series Triatlon-meeting van Stockholm op zijn naam geschreven. Zijn broer Alistair, olympisch en wereldkampioen, werd tweede. Katrien Verstuyft werd 25e bij de vrouwen.

De twee broers, die op de Commonwealth games eind juli ook al goed waren voor plaatsen 1 en 2 maar in omgekeerde volgorde, domineerden de wedstrijd en sloegen toe bij de fietsproef. Met zijn overwinning in 57:31 (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) komt Jonathan Brownlee in de stand van de World Series wat dichter bij de Spaanse leider Javier Gomez. Gomez moest opgeven in Stockholm. De Duitser Gregor Bhuchholz werd derde, voor de Spanjaard Mario Mola.

De Amerikaanse Sarah Groff won bij de vrouwen in een tijd van 1u03:00, goed voor haar eerste overwinning van het seizoen. Ze bleef het Nieuw-Zeelands duo Andrea Hewitt (1u03:04) en Nicky Samuels (1u03:05) voor. Groff steeg van de vijfde naar de tweede plaats in het klassement, dat nog steeds wordt aangevoerd door haar landgenote Gwen Jorgensen. Katrien Versuyft eindigde op de 25e plaats in 1u05:04.

MEEST RECENT