Laurens Vanthoor wint op Slovakia Ring

Print

Laurens Vanthoor heeft zaterdag samen met zijn Braziliaanse ploegenoot Casar Ramos in de eerste reeks van de Blancpain Sprint Series gewonnen op de Slovakia Ring.

Na zijn overwinning in de 24 uur van Spa-Francorschamps, eind juli, mocht de 23-jarige Vanthoor dus opnieuw juichen. Vanthoor (Audi R8 LMS Ultra van het Belgische WRT Team) startte de race vanop de pole. De Limburger opende sterk, maar ploegmaat Ramos leek vrede te nemen met een tweede plaats. In extremis kwam Ramos nog aan de leiding na een fout van koploper Enzo Ide (samen met de Duitser René Rast in een Audi WRT), die de controle over zijn stuur verloor en zo van plaats één naar negen tuimelde.

Het duo Jeroen Bleekemolen-Harri Proczyk (Ned-Dui/Lamborghini Gallardo) werd tweede op 3.634, Maximilian Götz enNico Verdonck (Mercedes SLS) vervolledigden het podium op 4.357 van de winnaars. Het einde van de race werd gekleurd door een mooi duel tussen Proczyk en Verdonck, waarbij die laatste zich uiteindelijk tevreden moest stellen met een derde plaats.

De tweede reeks start zondag om 12u40. .

Meer sportnieuws