'She’s After My Piano' wint Radio 2 Zomerhit

Foto: Photo News

'She’s After My Piano' wint Radio 2 Zomerhit

Print

2 Fabiola featuring Loredana heeft zaterdagavond in Blankenberge de Radio 2 Zomerhit gewonnen met het nummer 'She’s After My Piano'. Pat Krimson, de zanger van de band, mocht de prijs in ontvangst nemen uit de handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Dat was zaterdagavond live te zien op de televisiezender Eén.

Pat Krimson en Loredana mochten de zomerhit-Award mee naar huis nemen omdat ze de meeste stemmen van de Radio 2-luisteraars achter hun naam kregen. Ze haalden het op die manier van Christoff, Clouseau en De Romeo’s, de andere genomineerden voor deze trofee.

Daarmee volgen ze op de erelijst Ozark Henry & Amaryllis Uitterlinden op, die in 2013 bekroond werden voor hun nummer 'I’m Your Sacrifice'.

Er werden zaterdagavond overigens nog in nog zeven andere categorieën prijzen uitgereikt. Clouseau kaapte zo nog twee trofeeën weg, want de popgroep won in de categorie beste groep en beste Nederlandstalige lied (met 'vliegtuig'). Toch moest de band zijn fans ook teleurstellen, want het voorzien optreden van Clouseau moest worden afgelast omdat Koen Wauters sukkelt met rugpijn.

De overwinning in de andere nevencategorieën was weggelegd voor Natalia (beste zangeres), Bart Kaëll (beste ambiance met '‘t is te vroeg'), Bandits (beste doorbraak), Axel Hirsoux (beste live performance, voor zijn vertolking van 'Mother' tijdens het Eurovisiesongfestival) en Christoff (beste zanger).

De prijsuitreiking van de veertigste editie van de Radio 2 Zomerhit vond zaterdagavond plaats aan het Havenplein in Blankenberge, dat het evenement daarmee voor het eerst in veertien jaar weer mocht ontvangen. Van 1977 tot en met het jaar 2000 werden de festiviteiten rond de Radio 2 Zomerhit ook al op dat plein georganiseerd.

MEEST RECENT