Banaan obstakel voor schoolgaande jeugd

Het doortrekken van de N171-banaan heeft al voor heel wat discussies gezorgd. Na eerdere actiecomités in Reet (Rumst) voor en tegen het doortrekken van de oostwestverbinding tussen de E19 en A12, maken, aan de vooravond van het schoolbegin, ook andere mensen van buurgemeenten zich zorgen.

Jef Wijckmans

Schepen Gilbert Van de Vreken (CD&V) uit Schelle maakt zich zorgen over de veiligheid van zwakke weggebruikers, schoolgaande jeugd in het bijzonder, ter hoogte van de zogenaamde banaan. Tunnels met een te hoge hellingsgraad, braakliggende wegbedding en werfverkeer zorgen volgens hem voor een onverantwoord gevaarlijke weg naar scholen in buurgemeente Boom.

"De nieuwe fietstunnel langs de A12 en N177 ter hoogte van die ?banaan' is echt gevaarlijk voor fietsers, voetgangers en onmogelijk voor rolstoelgebruikers. De hellingsgraad is meer dan zes procent. Wij krijgen voor de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers normen opgelegd die hier niet gerespecteerd worden."

Naast de weg langs de A12 kunnen fietsers ook langs de 's Herenbaan in Reet naar Boom rijden. Maar die weg is volgens de schepen zo mogelijk nog gevaarlijker. Jef Wijckmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners