Bestorming Bosstraat voor wielertoeristen

Print
Rumst - Wielerclub De Reetzweters plaatsen donderdag 27 augustus de Bestorming van de Bosstraat, een klimtijdrit over deze fikse helling, dit jaar opnieuw op de kalender. Deze 'Bestorming' biedt een sportief spektakel van de bovenste plank: 250 wielertoeristen die elk om beurt tegen de klok het drie kilometer lange traject tussen het centrum van Terhagen en de watertoren van Reet overbruggen. Daarbij krijgt een 800 meter lange, welgeteld 2,6 procent hellende strook in de Bosstraat de rol van onvermijdelijke scherprechter toebedeeld.

Van 18u45 tot 19u krijgt eerst een dertigtal kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar de kans om de Bosstraat op te rijden. Daarna is het de beurt aan de volwassenen, die om de twintig seconden van start gaan.

"Om er een waar feest voor de recreatieve wieltoerist van te maken, zijn ook dit jaar licentiehouders niet toegelaten aan de startlijn", legt mede-organisator Ronny De Paepe uit. "Deze editie vallen opnieuw de beste man, de beste vrouw en de beste club in de prijzen. Vorig jaar hebben De Reetzweters deze trofee in eigen rangen weten te houden."

Voor de 'Bestorming van de Bosstraat' is deze Boomse straat donderdagavond afgesloten. Op de Kapelstraat is tussen 18u en 21u15 slechts verkeer toegestaan vanuit Boom richting Terhagen. Het openbaar vervoer blijft tijdens het evenement gegarandeerd. Jef Wijckmans

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio