De Vesten gaat de lucht in

Foto: StHe

De Vesten gaat de lucht in

Print
Laakdal - Zaakvoerders Ronny Vandenbergh en Tonny Luyten van Feest- en seminariecomplex De Vesten in Eindhout (Laakdal) maakten donderdag hun eerste vlucht met de luchtballon.

Ronny Vandenbergh droomde al langer van een luchtballon. “Twee keer ben ik zelf meegevlogen met een luchtballon. Ik ben tevreden dat we een partner vonden in Yves Lannoy Ballooning uit Meerhout en dat we eindelijk de lucht in kunnen.”

Tijdens de populaire after work party donderdag was het dan zover. Op het terrein naast het complex vertrok de ballon aan zijn eerste vlucht.

De zaakvoerders van De Vesten willen de ballon voor heel uiteenlopende doeleinden benutten. “Uiteraard is er de publicitaire waarde. Tegelijk zal hij worden gebruikt om werknemers en klanten te belonen, wedstrijden te organiseren… Ook particulieren kunnen met de ballon de Kempen van bovenuit verkennen. De ballon zal jaarlijks een veertig keer opstijgen.”

Ballonvaarder Yves Lannoy van het gelijknamige bedrijf uit Meerhout heeft vandaag zes luchtballons in dienst. “Deze ballon is van Tsjechische makelij en heeft een luchtinhoud van 4500 kubieke meter. In de ballon kunnen zes passagiers en de ballonvaarder plaatsnemen. Hij gaat tussen de 400 en 500 vlieguren mee, dat staat ongeveer gelijk met een periode van vijf jaar.”

Voor De Vesten betekent de luchtballon een middel voor de verdere expansie van het bedrijf.

Op dit filmpje kan je Ronny en zijn gezin, en Tonny zien opstijgen tijdens hun eerste vlucht met de ballon.

www.devesten.be

 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio