Villa moet wijken voor flats

Foto: WF

Villa moet wijken voor flats

Print
Deurne - In de Alfons Schneiderlaan in Deurne is een unieke cottage villa verkocht aan de Antwerpse firma F Construct. De firma diende een bouwaanvraag in en heeft grootse plannen met het perceel. De villa wordt onherroepelijk afgebroken, tot groot ongenoegen van de buurtbewoners.

De naaste buren kregen weet van de plannen door een aangetekend schrijven van de Stad. “Op de dienst stedenbouwkundige vergunningen kregen we een flatgebouw te zien met achttien appartementen, dat slaapplaats biedt aan vijftig bewoners”, vertelt Benoit Ophoff, die in het aanpalende pand woont.

“Daarnaast komen er 24 ondergrondse parkeerplaatsen. We gaan een bezwaarschrift indienen, want dit vinden wij geen klein bier: het woonblok wordt in een geheel andere stijl gebouwd en het perceel wordt maximaal volgebouwd. Dat geeft een ander uitzicht aan de straat. In de zijmuur zit een groot glasraam dat zichtbaar is voor iedereen die door de straat wandelt. Als de verbouwingen doorgaan, verdwijnt dit unieke zicht.” 

“F Construct gaat ook voorbij aan de opgelegde grenzen: ze mogen tot 17 meter diep bouwen, maar op de plannen hebben wij 19 meter kunnen meten. Daarenboven staan er nu acht honderdjarige bomen in de tuin die niet meer op het plan voorkomen, maar een kapvergunning is niet aangevraagd. De groendienst weet van niets”, zegt Ophoff. 

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio