Redding voor café Notenboom

Foto: WF

Redding voor café Notenboom

Print
Ekeren / Kapellen - Nick Van Erp (22) uit Kapellen wordt de nieuwe patron van café Notenboom in de Veltwijcklaan in Ekeren. Daarmee is een van de oudste bruine kroegen uit de regio gered. Na 22 jaar stopt huidig eigenaar Jules Kins ermee.

“Na een lange zoektocht heb ik de juiste man gevonden om mij op te volgen”, zegt Jules Kins. “Velen waren geroepen, maar weinigen uitverkoren. Café houden is niet van de poes.” Voor Nick van Erp gaat een jongensdroom in vervulling. “Drie jaar geleden gaf ik aan Jules al een hint, maar hij vond me nog te jong om café te houden”, vertelt Nick. Via zijn vader kent Nick café Notenboom en Jules al lang. Nick studeerde Handel bij Moretus in Ekeren en werkte tot voor kort bij supermarkt Delhaize in Sint-Lenaarts. 

Nick loopt sinds 1 juli stage bij Jules. “Het is een goeie leerling”, zegt Jules. “Als tooghanger heeft hij in het verleden duidelijk zijn ogen gebruikt. Hij krijgt de knepen van het vak snel onder de knie. Alleen moet hij nog wennen aan de stamgasten en zij aan hem.” 

Als cafébaas moet je niet alleen een pint vakkundig kunnen tappen, in een bruine kroeg zoals Notenboom moet je ook sociaal geëngageerd zijn. “Bij ons komt iedereen over de vloer, van havenarbeider tot de dokter. ’s Morgens zien we vooral de senioren die hun krant komen lezen bij een kop koffie of een pintje. In de late namiddag is het een komen en gaan van arbeiders en bedienden na hun werk. En dan zijn er nog de ‘avondmannen’ en ‘-vrouwen’. Die blijven het langste plakken.” 

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio