‘Sound in Every Brave Ear’ moet geld opbrengen voor gehoorimplantaat 4-jarige jongen

Foto: WF

‘Sound in Every Brave Ear’ moet geld opbrengen voor gehoorimplantaat 4-jarige jongen

Print
Hoogstraten - Club Le Cirq opent op 5 september in Hoogstraten zijn deuren voor de benefietfuif ‘Sound in Every Brave Ear’. De opbrengst van dit privé-initiatief gaat naar Siebe Schaalje. Hij heeft een gehoorimplantaat nodig dat 20.000 euro kost.

Siebe (4) uit Borsbeek (Antwerpen) heeft een aangeboren handicap, waardoor hij zich niet even snel ontwikkelt als zijn leeftijdsgenootjes. Hij is doof in zijn linkeroor en zwaar slechthorend aan het rechteroor. “Omdat Siebe nu op een erg belangrijk moment in zijn taalontwikkeling komt, is deze operatie broodnodig” vertelt zijn moeder Vicky Schaalje.

“Momenteel heeft Siebe een taalachterstand van twee jaar. Een cochleair implantaat in zijn linkeroor maakt een groot verschil. De chirurgische ingreep kost 20.000 euro maar de mutualiteit betaalt dit niet terug omdat Siebe volgens de wetgeving nog te goed hoort in zijn rechteroor.” Dit implantaat, dat uit een inwendig en uitwendig gedeelte bestaat, kan Siebe 80 procent gehoorwinst opleveren. 

“Daarom vonden we dat we echt in actie moesten komen”, zegt Iris Schaalje uit Wommelgem, de tante van Siebe. Ze organiseert daarom samen met de de benefietfuif ‘Sound in Every Brave Ear’ met maar liefst 10 dj’s. “Met muziek willen we dit goede doel onder de aandacht brengen”, vult Jan Vanroy aan, vaste DJ in Club Le Cirq én vriend van ‘tante’ Iris. Naast de negen andere dj’s, staat Vanroy ook achter de draaitafels op het feestje. 

Info: Facebook: Sounds in Every Brave Ear 

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio