Antwerpse lockers op Spaans strand

Foto: GVA

Antwerpse lockers op Spaans strand

Print
Vindt u het ook zo hatelijk dat u constant uw handdoek en spullen in de gaten moet houden terwijl u heerlijk ontspannen in zee zou willen zwemmen? Twee Antwerpenaars hebben de even simpele als geniale oplossing gevonden: lockers op het strand. De primeur is voor de Spaanse Costa Blanca.

Soms plukken dieven portefeuilles, gsm’s, fototoestellen en autosleutels zomaar van het strand en wandelen ze ermee weg. Soms stelen ze die spullen, begraven ze die in het zand en komen ze die later ophalen. Vooral aan de Spaanse costa’s zijn stranddiefstallen een probleem. 

Daarom moet er altijd iemand bij de handdoeken blijven. Gaat u toch samen in het water, dan bent u nooit gerust. Ontspannen in de zee zwemmen? Nooit helemaal. “Konden we onze spullen nu maar in een kluis of een locker stoppen”, zei zijn vriendin drie zomers geleden toen ze samen gingen afkoelen in de zee. Jef Van Hyfte (32) had een aha-erlebnis en belde meteen naar een vriend Koen Mortelmans (35). “Ik ben iemand die vaak ballonnetjes oplaat en doordenkt op ideeën”, zegt Van Hyfte. “Meestal vind ik die ideeën maar zus en zo”, zegt Mortelmans. “Maar met de standlocker was ik meteen mee.” 

Het principe is even simpel als geniaal: je betaalt vijf euro om een hele dag een locker te huren. Dat kan met munten of met een betaalkaart. In ruil krijgt u een jeton met QR-code - de sleutel - aan een bandje om rond uw pols, enkel of bikinisnoer te doen. “De reacties zijn unaniem positief”, zegt Mortelmans. “De mensen waren blijkbaar op zoiets aan het wachten.” 

Info: www.mobilelocker.eu 

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio