Jef (101) fietst nog elke dag dertig kilometer

Print
Zandhoven - Fenomeen Jef Van Laer uit Pulle (Zandhoven) vierde donderdag zijn 101ste verjaardag. De eeuweling fietst gemiddeld nog dertig kilometer per dag.

Schepen Rudy Willems (CD&V) had moeite om de 101-jarige op zijn nest te vinden, want Jef is niet veel thuis. Liefst van al trapt hij ergens rond. Ook gisteren moest de schepen eerst met zijn portret van de koning en pralines terug vertrekken omdat Jef niet thuis was. Maar even later kon hij hem toch feliciteren. Jef bleek in de namiddag met zijn familie eerst een feestje te hebben gebouwd in sporthal ‘t Veld in Zandhoven. Direct na het bezoek van de schepen vertrok hij nog op fietstocht langs Viersel en Grobbendonk. Dat hij hierbij twee keer een brug over het Albertkanaal moet passeren, is geen bezwaar voor de 101-jarige, die begin vorig jaar nog een nieuwe heup kreeg.

 Jef woont nog zelfstandig in de Torenstraat. "Vorige week heb ik 53 kilometer gefietst op één dag, maar meestal houd ik het bij 30 kilometer per dag, met onderbrekingen", vertelt Jef. "Ik fiets een uur, rust dan even uit, en vertrek opnieuw. Vandaag op mijn verjaardag moest ik spijtig genoeg vroeger terugkeren van mijn fietstocht omdat het grijs werd en ik dacht dat het zou regenen."

Volgens Jef heeft hij het bloed van een 15-jarige. "Dat zijn mijn woorden niet, maar die van mijn dokter." Niet onbelangrijk detail: Van Laer fietst niet elektrisch maar volledig op eigen spierkracht.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio