© GMax

Hoogstraten houdt de punten thuis tegen Berchem

In de derde klasse van het voetbal heeft Hoogstraten met 2-1 gewonnen van Berchem. De eerste helft was voor Berchem, de tweede voor Hoogstraten, dat zich net iets efficiënter toonde dan Berchem en de drie punten thuis hield.

HF

Berchem toonde zich tijdens de eerste helft duidelijk de beter voetballende ploeg. Toch liep het tegen een achterstand aan toen de snelle Segers op rechts vrij een voorzet kon trappen tot bij Didi die centraal voor doel maar binnen te tikken had.

Berchem was duidelijk niet van slag en bleef rustig voetballen met goede combinaties en veel lopende mensen. Boujouh zorgde vanop links voor het meeste gevaar. Toen na een vlotte collectieve aanval Verhoeven gepast voor doel zette, mikte Verstraeten tegen de binnenkant van de paal. Een goed gevolgde Claessens trapte de rebound beheersd en onhoudbaar voorbij Brossens.

Berchem dacht niet aan verdedigen en ging op zoek naar meer. Zo moest Brosens tweemaal redding brengen met de vuisten op pogingen van de kwikzilvere Boujouh. De ruststand bleef evenwel 1-1.

Hoogstraten zette in de tweede helft meer druk op de man in balbezit en trok zo het initiatief naar zich toe. Na een individuele actie besloot Didi op de paal. Hoogstraten zorgde nu voor het gevaar en creëerde ook kansen. Gelukkig kon Berchem rekenen op een attente Merckx.

Toch ging Berchem tijdens de slotfase nog onderuit. Laurijssen zette zich door op rechts tot op de doellijn en vond Tilburgs centraal voor doel die Mechxk geen kans gaf.

HF

Doelpunten: 23’ Didi 1-0, 31’ Claessens 1-1, 82’ Tilburgs 2-1.

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws