© AFP

Eto’o dan toch niet naar Ajax

Ajax heeft een streep gezet door de komst van Samuel Eto’o. De landskampioen heeft het management van de transfervrije spits uit Kameroen woensdag laten weten af te zien van verdere gesprekken. Dat meldde directeur voetbalzaken Marc Overmars woensdag.

dmm

Ajax heeft tot woensdag 18u00 gewacht op een antwoord van de 33-jarige aanvaller. Het is nog onbekend of Eto’o voor die deadline iets van zich heeft laten horen. Ajax probeert nu voor het einde van deze maand, als de transfermarkt sluit, een andere spits naar Amsterdam te halen.

Ajax zag in de spits een welkome versterking voor de selectie. Overmars had anderhalve week geleden in Parijs een gesprek met de Afrikaan. De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van Liverpool, Arsenal, AS Roma en Inter Milaan. De Nederlandse landskampioen wil niet het risico lopen dat het na een late afmelding van Eto’o geen goede spits meer kan aantrekken. Daarom wilde Overmars uiterlijk woensdag om 18u00 een antwoord van de spits.

De laatste club waar Eto’o onder contract stond was het Engelse Chelsea, waarvoor hij afgelopen seizoen nog negen keer scoorde in de Engelse Premier League. Eerder speelde de spits voor onder meer Real Madrid, Real Mallorca, FC Barcelona, Inter Milaan en het Russische Anzhi Makhachkala. Hij won liefst drie keer de Champions League. In 2006 en 2009 deed hij dat met Barcelona, in 2010 met Inter.

Meer sportnieuws