Tinkoff wil met Contador ‘opvallen’ in Ronde van Spanje

Foto: AFP

Tinkoff wil met Contador ‘opvallen’ in Ronde van Spanje

Print

De Russische wielerploeg Tinkoff-Saxo wil zich in de nakende Ronde van Spanje (23 augustus tot 14 september) naar eigen zeggen vooral ‘laten opvallen’. Dat zegt Philippe Mauduit, sportdirecteur bij de formatie, die met de Spanjaard Alberto Contador als speerpunt aan de Vuelta begint.

Wielrennen op Sportwereld.be

Contador blesseerde zich in de voorbije Ronde van Frankrijk, en dus is het maar de vraag of de Spaanse veelwinnaar volledig fit is voor de start van de ronde van zijn land.’Het is misschien niet realistisch om meteen te mikken op het eindklassement’, aldus Mauduit. ‘Hij heeft nog meer enkele weken getraind in de bergen. Wij gaan het rit per rit aanpakken, zoals we ook gedaan hebben na het uitvallen van Contador in de Tour.’

De Spanjaard Jesus Hernandez vervangt in de Tinkoff-ploeg de Tsjech Roman Kreuziger, die woensdag door het TAS zijn voorlopige schorsing voor afwijkende bloedwaarden in zijn biologisch paspoort bevestigd zag.

Tinkoff-Saxo: Daniele Bennati (Ita), Alberto Contador (Spa), Jesus Hernandez (Spa), Sergio Paulinho (Por), Ivan Rovny (Rus), Chris Anker Sörensen (Den), Matteo Tosatto (Ita), Michael Valgren (Den), Oliver Zaugg (Zwi) .

Meer sportnieuws