Lokeren: ‘We hebben geen schrik van Hull’

Peter Maes Foto: BELGA

Lokeren: ‘We hebben geen schrik van Hull’

Print

‘We gaan donderdag niet voor de schoonheidsprijs, maar wel voor een goed resultaat’, blikte trainer Peter Maes woensdag vooruit op de heenwedstrijd van Lokeren tegen Hull City in de laatste voorronde van de Europa League.

‘Ik heb mijn basiself al in mijn hoofd. Feit is dat iedereen van de selectie klaar is om te starten. Dat hebben we zaterdag tegen Lierse getoond (2-0). Met alle respect voor de Lierenaren, maar Hull heeft wel meer omschakeling in zijn spel en veel meer voetballend vermogen. We moeten op onze hoede zijn, maar zullen wel van ons eigen kunnen uitgaan. Respect voor de tegenstander hebben we wel, maar dat is dan ook alles. Ik geloof in mijn spelersgroep. Er zijn nu vier competitiematchen afgewerkt, de drive is er. We willen natuurlijk de poules halen. Als het thuisresultaat goed is, geef ik ons 50 procent kans om dat te verwezenlijken.’

Killian Overmeire: ‘Wel respect, geen schrik’

‘Wij gaan voluit onze kans gaan’, stelde kapitein Killian Overmeire. ‘Ik trap een open deur in als ik zeg dat de hele spelersgroep uitkijkt naar het treffen met Hull. Opnieuw spelen we tegen een Engelse club. Enkele jaren geleden was dat ook al het geval. Tegen Manchester City kenden we toen wat pech, anders hadden we een ronde verder kunnen gaan. Misschien lukt het ons tegen Hull City nu wel. Ik denk dat de Premier League zowat de mooiste competitie is in de hele wereld. Wijzelf zijn na onze laatste Europese match wel als team gegroeid. Er zit meer maturiteit binnen de kern. Ik heb natuurlijk al beelden bekeken van Hull. Eigenlijk keek ik live naar de bekerfinale die ze speelden tegen Arsenal. Ik denk niet dat we schrik moeten hebben. Respect voor de tegenstander hebben wij zeker. Feit is dat wij niet mogen meegaan in hun fysieke strijd. Anders komen we zeker tekort. Er zitten bekende namen in hun team, maar wat zijn namen? Het zijn de spelers die het doen. Iedereen is klaar voor de strijd met Hull en wij willen onze thuisaanhang een mooie avond bezorgen.’

Volg de match hier donderdagavond LIVE.

Maes gaf een selectie van negentien spelers vrij. De tien dagen geleden aan de knie geopereerde Sergio Junior Dutra is weer speelklaar. Besart Abdurahimi, Barry Boubacar Copa, Nill De Pauw, Cyriel Dessers, Giorgios Galitsios, Arthur Henrique, Onur Kaya, Mbaye Leye, Mijat Maric, Grégory Mertens, Evariste Ngolok, Dennis Odoi, Killian Overmeire, Koen Persoons, Jordan Remacle, Alexander Scholz, Hans Vanaken en Davino Verhulst zijn de andere namen in de selectie.

De aftrap wordt om 20u30 in het Daknamstadion gegeven. Op een handvol tickets na, zijn de 8.500 plaatsen ingenomen. De Engelse fans zakken met 2.000 supporters naar Lokeren af. De dag van de wedstrijd zijn er geen kaartjes meer te verkrijgen.

Meer sportnieuws