Dagzege voor Gautier, Leukemans blijft leider

Cyril Gautier Foto: Photo News

Dagzege voor Gautier, Leukemans blijft leider

Print

Cyril Gautier (Europcar) heeft woensdag de tweede etappe in de 47e editie van de Ronde van de Limousin (cat. 2.1.) op zijn naam geschreven. De Fransman klopte na 171,8 kilometer van Trélissac naar Grèzes de Italiaan Davide Rebellin en de Estlander Rein Taaramaë in de sprint. Björn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) behield de leiderstrui.

Wielrennen op Sportwereld.be

Zes renners maakten deel uit van een vroege vlucht. Na 60 kilometer werden ze opnieuw gegrepen. Daarna trokken met Perrig Quemeneur, Rudy Molard en Axel Domont drie andere renners in de aanval. Zij sprokkelden een maximale voorsprong van 4:30 bij elkaar. Onder impuls van Wanty-Groupe Gobert, aan het werk voor kopman Leukemans, die woensdag de openingsrit won, werd het trio op 15 kilometer van de streep ingerekend. Sylvain Chavanel, en nog enkel andere renners probeerden vervolgens weg te geraken, maar alles kwam terug samen. Het was uiteindelijk de lastige laatste slotkilometer die besliste over de zege. Gautier klopte daar Rebellin en Taaramaë. Leukemans werd op twee seconden eerste Belg op een achtste plaats. Hij blijft leider in het klassement met 14 seconden voorsprong op Mauro Finetto.

Voor de 26-jarige Gautier is het nog maar zijn derde profzege. In 2013 won hij de Tour du Finistère (1.1) en in 2010 de Route Adélie de Vitré (1.1.).

Meer sportnieuws