© PN

'Dronken Genk-spelers gaan met elkaar in de clinch'

Wat is er toch aan de hand met Racing Genk? De ooit zo stabiele en rustige Limburgse club is helemaal op drift. Na het mislukte vorige seizoen staat Genk met drie punten uit vier matchten slechts op de veertiende plaats in het klassement, trainer Emilio Ferrera werd al na 1 speeldag ontslagen en alle mogelijke opvolgers haken voorlopig af. Bovendien zit het er bovenarms op in de spelerskern. Dat blijkt eens te meer uit een verontrustend verhaal dat Sport/Voetbalmagazine vandaag naar buiten brengt. Volgens de informatie van het magazine gingen enkele spelers afgelopen zaterdag dronken met elkaar op de vuist. Eentje belandde zelfs in de cel.

md

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De feiten deden zich voor na de verplaatsing op het veld van Kortrijk. Genk speelde er slechts 1-1 gelijk en op de lange busrit richting Limburg doken enkele spelers flink in de drank. Het bier en de sterke drank vloeide rijkelijk en nadien trokken de grootste feestvierders richting het appartement van Anele. Onder meer Ilombe Mboyo en de nieuwkomers Hervé Kagé en Tornike Okriashvili zouden aanwezig zijn geweest op het appertement van de Zuid-Afrikaanse verdediger. Op een bepaald moment kwam het tot een vechtpartij tussen Okriashvili en Anele, die er een gezwollen neus aan over hield. Daarop ging Okriashvili er met zijn wagen vandoor, maar de dronken Georgiër viel (gelukkig) zonder brandstof. Hij werd tegengehouden door de politie en opgepakt.

Omdat de Georgische middenvelder niet kwam opdagen op de zondagochtendtraining, gingen directeur organisatie Erik Gerits en teammanager Tony Greco naar hem op zoek. Zij troffen hem aan op het politiekantoor. 'Okriashvili en Anele zijn wegens een incident op het matje geroepen. Zij kregen beiden een zware, maar gepaste sanctie. Daarmee werd het incident gesloten', aldus woordvoerder Gerits.Okriashvili (22) tekende op 28 juli een contract voor drie seizoenen bij Racing Genk. Hij begon zijn carrière bij FC Olimpi Rustavi en kwam na omzwervingen bij FC Gagra, Shakhtar Donetsk en Illichivets Mariupol bij het Oekraïense Chernomorets Odessa terecht. Hij droeg voor zijn komst al het etiket van 'enfant terrible', net zoals Hervé Kagé die op dezelfde dag als Okriashvili een overeenkomst tekende bij Genk. Kagé weigerde gisteren overigens om de tweede helft met de beloften te spelen tegen FC Utrecht. Okriashvili behoort voorlopig wel tot de selectie.Het mag duidelijk zijn: Racing Genk heeft dringend nood aan een harde hand om de verziekte kleedkamer uit te kuisen.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws