© WF

Wuustwezelse producent van wereldberoemd speelgoed bouwt nieuwe fabriek

Clics, het bedrijf van de familie Van Roy en al haar medewerkers dat het bekende constructiespeelgoed fabriceert, gaat stevig uitbreiden. Op de Kampweg komt een heel nieuwe fabriek. Hedwig Van Roy hoopt begin volgende jaar te kunnen aanvangen met de werken, om eind 2015 al een deel van de fabriek te gebruiken.

JEROEN DE BRUYN

Clics ontstond twaalf jaar geleden in Brasschaat, waar zaakvoerder Hedwig Van Roy (55) nog steeds met zijn gezin woont. Hijzelf, zijn vrouw en schoonmoeder, zijn twee kinderen (22 en 30 jaar) en hun partners zijn allemaal bij het bedrijf betrokken. Clics is een echt Wuustwezels bedrijf, want alle grondstoffen worden in de fabriek op de Kampweg tot speelgoed verwerkt.

“De machines draaien dag en nacht, elke dag van de week”, vertelt Van Roy. “Ze zijn volautomatisch, dat is de reden waarom ons bedrijf maar zestien personeelsleden telt. We investeren enorm in machines en robots.” De Voorkempen tellen wel meer internationaal vermaarde bedrijven, zoals tabaksproducent Verellen in Gooreind. Maar Clics is de enige die zich op speelgoed richt.

Hoewel Clics haar speelgoed naar maar liefst 42 landen exporteert, is het bedrijf nog steeds in volle ontwikkeling. “Onze positie in pakweg Duitsland is nog steeds niet wat ze in België is. We moeten nog serieus aan de weg timmeren. Dat gaan we vanaf volgend jaar veel intensiever doen, onder meer via televisiereclame. We zijn ook volop nieuwe landen aan het veroveren. In China zijn we in november vorig jaar gestart, Zuid-Afrika volgt heel binnenkort”, zegt Van Roy.

Omdat Clics binnenkort veel meer speelgoed gaat produceren, is er meer ruimte nodig. Bij de fabriek op de Kampweg zal een heel nieuw gebouw worden opgetrokken van 5000 vierkante meter.

Van Roys eigen kinderen hebben Clics met de paplepel ingekregen. “Bij ons kwam er geen Lego binnen”, lacht hij. “Thuis wordt er voortdurend over het werk gesproken. We zijn altijd maar nieuwe dingen aan het bedenken, dat is nodig om de concurrentie voor te zijn.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio