Met uitsterven bedreigde zeekoe verdronken in Parijse zoo

Het waterbassin van de zeekoeien in de zoo van Parijs Foto: AFP

Met uitsterven bedreigde zeekoe verdronken in Parijse zoo

Print

Een driejarige zeekoe van 300 kilo is in de dit jaar opnieuw geopende zoo van Parijs verdronken. Het dier was speciaal naar de zoo gehaald in het kader van een kweekprogramma voor de bedreigde diersoort.

Barry de zeekoe moest samen met Tinus, een zeekoe van 600 kilo, een van de topattracties worden van de Parijse zoo, die na een renovatie van vijf jaar sinds april weer geopend is. Barry stierf vorige week nadat het dier vast was geraakt in een onderwaterschacht tussen twee delen van het bassin waarin Barry verbleef. Hoewel zeekoeien vooral in het water leven, moeten ze elke tien minuten naar boven komen om te ademen.

De dood van Barry is een klap voor de zoo. De lamantijn, de officiële naam voor een zeekoe, werd naar Parijs gehaald in het kader van een kweekprogramma. Lamantijnen zijn namelijk met uitsterven bedreigd. Over heel de wereld leven er nog maar enkele duizenden.

De zoo heeft intussen een onderzoek ingesteld naar het overlijden van Barry. Volgens de directeur van de zoo was het bassin waarin de dieren verbleven nog recent onderzocht en goedgekeurd.

.

Nu in het nieuws