© Belga

Nieuwe goalgetter Vukusic voorgesteld op Freethiel

Waasland-Beveren heeft woensdagmiddag op de Freethiel zijn nieuwste aanwinst Ante Vukusic aan de pers voorgesteld. De 23-jarige Kroatische eenmalige international werd voor één seizoen, met aankoopoptie, geleend van de Italiaanse tweedeklasser Pescara. Bij Waasland-Beveren krijgt Vukusic rugnummer negen en moet hij in de spits de naar KV Mechelen vertrokken Dalibor Veselinovic doen vergeten.

De komst van de nieuwe goalgetter was broodnodig, want in vier competitiewedstrijden vond Waasland-Beveren nog maar drie keer de weg naar de netten. Bovendien kon er nog geen enkele aanvaller van de club scoren. “Ik ben blij dat ik in België voor deze club heb kunnen tekenen”, stak de voormalige topschutter van het Kroatische Hajduk Split van wal. “Jonge spelers krijgen hier tenminste kansen. Dat hebben mijn landgenoten me verteld. Ik weet dat de club onderaan staat en dat er goals en punten nodig zijn. Dat zorgt bij mij niet voor extra druk, maar ik hoop met zoveel mogelijk doelpunten de club uit de onderste regionen van de tabellen te halen.”

‘Opnieuw scoren’

Vukusic is een jeugdproduct van Hajduk Split en brak bij die club ook op jonge leeftijd door. Na 36 doelpunten in 84 wedstrijden, waaronder eentje in de groepsfase van de Europa League tegen Anderlecht, kwam het Italiaanse Pescara twee jaar geleden met vier miljoen euro over de brug. In negentien wedstrijden in de Serie A kwam hij echter slechts één keer tot scoren. In februari werd hij dan ook voor een half seizoen uitgeleend aan het Zwitserse Lausanne.

“Ik wil opnieuw een periode beleven zoals destijds bij Hajduk”, bekende de spits. “Ik wil duidelijk aan Pescara laten zien dat ik het hoge transferbedrag waard ben. In de Serie A krijgen jonge spelers amper kansen. Ik heb drie maanden geen wedstrijden gespeeld, maar ik heb de voorbereiding meegemaakt en ben fit om te spelen. En als het even kan, hoop ik dit seizoen opnieuw tegen Anderlecht te scoren.”

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws