Werken verkeerslichten Mechelbaan van start

Op het kruispunt van de N15 met de Vaatjestraat worden eerstdaags verkeerslichten geplaatst. Voor een goede mobiliteit worden bijkomend de Hulzen en de Kruisstraat afgesloten van de Mechelbaan.

Chris De Bruyn

"Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van de werken maar fietsers riskeren door de machines te moeten afstappen en met de fiets aan de hand tot voorbij de site te stappen", legt woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen Peter Bruyninckx uit.

"En om de doorstroming op de N15 maximaal te garanderen en bijkomend sluipverkeer tegen te gaan wordt de Hulzen vijftig meter voor het kruispunt definitief afgesloten van de N15 door paaltjes", vult schepen van mobiliteit in Putte Peter De Vooght (N-VA) aan.

Ook de Kruisstraat wordt tussen de huisnummers 6 en 7 doorgeknipt. Maar fietsers zullen er ten allen tijde doorkunnen." De paaltjes zijn wellicht maar een voorlopige oplossing. "Na een evaluatie binnen zes tot twaalf maanden worden die misschien vervangen."

Volgend jaar staan wellicht nog meer ingrijpende werken op de N15 op de kalender. "We onderzoeken om vijf kilometer wegdek vanaf de rotonde met de Nekkerspoelstraat in de richting van Putte dat versleten is te vernieuwen", aldus Bruyninckx nog.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio