Van der Vaart keert terug bij Oranje

Foto: EPA

Van der Vaart keert terug bij Oranje

Print

De Nederlandse bondscoach Guus Hiddink heeft Rafael van der Vaart opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de oefeninterland tegen Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Dat heeft de KNVB woensdag laten weten. Van der Vaart moest wegens een kuitblessure het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

De voorlopige selectie van Hiddink voor beide duels telt 25 namen. Behalve Van der Vaart zitten ook Gregory van der Wiel, Erik Pieters en Jeroen Zoet weer bij de groep. Terence Kongolo en Jonathan de Guzman zijn van de 23 WK-gangers de enige spelers die er nu niet bij zijn.

Hoewel Van der Wiel opnieuw is opgeroepen voor de nationale ploeg is het maar de vraag of hij op tijd fit is voor de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië. De vleugelverdediger van PSG kreeg in het duel met Bastia een schop in zijn rug en liep daarbij een breuk op in een rugwervel. De oud-Ajacied miste het WK door een knieblessure.

Zoet was voor het WK de doelman die als laatste afviel. Oud-bondscoach Louis van Gaal gaf de voorkeur aan Jasper Cillessen, Tim Krul en Michel Vorm. Die drie keepers zitten nu ook weer bij de voorlopige groep. Van Gaal nam Pieters niet op in de voorselectie voor het WK.

Hiddink maakt op 29 augustus de definitieve selectie bekend. Oranje treft Italië op 4 september in Bari, vijf dagen later speelt Nederland in Praag tegen Tsjechië. In EK-kwalificatiegroep A treffen Arjen Robben en co naast Tsjechië ook IJsland, Kazachstan, Letland en Turkije.