© Dirk Kerstens

Schietende motard kan chauffeur niet stoppen na wilde achtervolging

Bij een politiecontrole dinsdagavond in de Carnotstraat is de bestuurder van een Audi gevlucht. Na een helse rit door Borgerhout reed de wagen bijna in op een politiemotard, die een schot loste. De chauffeur wist te ontkomen.

doro

Dinsdagavond omstreeks 18 uur merkte een politiepatrouille een Audi A4 op in de Carnotstraat ter hoogte van de Kerkstraat. De agenten controleerden de nummerplaat van de wagen die van een man uit Oudenaarde bleek te zijn. Toen de inspecteurs de Audi aan de kant wilde zetten, stoof die ervandoor.

Achtervolging

Vanaf dan begon er een wilde achtervolging. De chauffeur reed verschillende keren roekeloos over het voetpad, beging tal van verkeersovertredingen en bracht andere weggebruikers in gevaar. Aangekomen op de Plantin en Moretuslei reed hij tegen de rijrichting in naar de Binnensingel.

Toen de man op het kruispunt van de Binnensingel en de Luitenant Lippenslaan reed, stond een politiemotard daar de avondspits te regelen. De agent vreesde voor zijn eigen leven en dat van fietsers en voetgangers. Hij maande de chauffeur nog aan om te stoppen en schoot dan in de richting van de wagen. Er geraakte niemand gewond.

Maar de bestuurder van de Audi wist de Ring op te draaien en de agenten van zich af te schudden aan de afrit Berchem. De man reed richting Mortsel en is voorlopig spoorloos. De passagier die eerder uit de wagen was gestapt, werd opgepakt. Het gaat om 22-jarige Antwerpenaar.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio