© EPA

Jongeman verwekt 15 baby’s bij draagmoeders

Een DNA-test heeft aangetoond dat een Japanner de biologische vader is van op zijn minst 15 baby’s, bij verschillende draagmoeders. Dat heeft de politie woensdag laten weten. Over de beweegredenen van deze rijke Japanner bestaat nog veel onduidelijkheid. Twee weken geleden werden in een appartement in Bangkok negen baby’s ontdekt. Dat leidde tot verdenkingen over mensenhandel. Die verdenkingen zijn nog niet bevestigd.

De man, volgens de Japanse pers zoon van een miljonair die aan het hoofd staat van een telecomimperium, heeft Thailand verlaten maar heeft via zijn advocaat een DNA-staal bezorgd. De autoriteiten hopen nog altijd de man te kunnen ondervragen, om zo duidelijkheid te krijgen over zijn motivatie.

In een brief die door zijn advocaat bezorgd werd schrijft hij dat hij 'kinderen wil hebben' en 'zorg voor hen kunnen dragen', aldus een politiebron. Die voegde eraan toe dat er 'op dit ogenblijk geen misbruik of mensenhandel' geweest is.

Vele buitenlandse koppels trekken naar Thailand om gebruik te maken van in vitro-behandelingen en draagmoeders, hoewel de autoriteiten blijven herhalen dat commercieel draagmoederschap niet is toegestaan.