© AFP

Barcelona mag geen transfers meer doen tot januari 2016

FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Dat heeft het Beroepscomité van de Wereldvoetbalbond woensdag laten weten. Het beroep dat Barcelona bij de FIFA had aangetekend tegen het transferverbod werd immers verworpen. Daardoor mag de nieuwe club van Rode Duivel Thomas Vermaelen de komende twee transferperiodes (januari 2015 en zomer 2015) geen inkomende transfers realiseren.

vml

De FIFA legde Barcelona begin april een verbod op om gedurende twee transferperiodes (zomer '14 en winter '15) spelers aan te kopen. De Wereldvoetbalbond nam die beslissing omdat Barça inbreuken had begaan bij de transfers en registratie van minderjarige voetballers (U18).

De Catalanen tekenden prompt beroep aan, waardoor het transferverbod opgeschort werd tot er een uitspraak in beroep volgde. Die kwam er woensdag, Barcelona ving bot. De club van Lionel Messi en nieuwkomer Luis Suarez mag de komende twee transferperiodes (januari 2015 en zomer 2015) nog wel spelers verkopen. Tot eind augustus 2014, bij het sluiten van de huidige transfermarkt, kan de club ook nog spelers kopen.

De FIFA besliste ook om Barcelona een geldboete van 450.000 Zwitserse frank op te leggen en de club moet ook binnen de 90 dagen de situatie van de betrokken spelers regelen. Ook de Spaanse voetbalbond werd beboet, de RFEF moet 500.000 Zwitserse frank ophoesten.

De reactie van de Spaanse topclub op het nieuws liet alvast niet lang op zich wachten. Barcelona is niet akkoord met de beslissing en trekt naar het Internationaal Sporttribunaal TAS. Dat meldt de club op zijn website.

Deze zomer kochten de Catalanen al acht spelers: Luis Saurez (Liverpool), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jérémy Mathieu (Valencia), Claudio Bravo (Real Sociedad), Deulofeu (Everton), Rafinha (Celta Vigo), Ivan Rakitic (Sevilla) en Marc-André ter Stegen (Mönchengladbach).

Meer sportnieuws