Nadia Deferm nieuwe artistiek directeur van Antwerpse balletschool

Print
Antwerpen -

De 48-jarige Nadia Deferm wordt op 1 september de nieuwe artistiek directeur van de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Dat meldt het Antwerpse Stedelijk Onderwijs woensdag in een persbericht. Deferm, die zelf dertig jaar geleden aan de secundaire school afstudeerde en sindsdien een succesvolle buitenlandse carrière uitbouwde, volgt de Amerikaanse choreograaf en filmmaker Michael Shannon op, die na vier jaar de organisatie verlaat.

Nadia Deferm was eerst een tijd actief bij Koninklijk Ballet van Vlaanderen voor ze naar onder meer Zwitserland en Duitsland trok. Daar klom ze al snel op en kwam ze uiteindelijk 11 jaar lang aan het hoofd te staan van de internationale Ballettschule BVC in Wiesbaden. Nu haalt de Koninklijke Balletschool haar na al die jaren terug naar Antwerpen om er de artistieke koers uit te stippelen.

In een eerste reactie zegt Deferm te zullen focussen op de zorg voor de leerlingen en het contact met de ouders, maar ook de historische banden met de AP Hogeschool en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te zullen aantrekken zodat die instellingen samen de artistieke en pedagogische lijn van de balletschool samen verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast wil Deferm haar contacten en buitenlandse ervaring aanspreken om de school ook internationaal nog meer op de kaart te zetten.

De Koninklijke Balletschool Antwerpen bestaat sinds 1951 en is de enige officiële secundaire school in België waar je ballet kan studeren. Momenteel zijn er 92 leerlingen ingeschreven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio