© VIER

Dit brengt VIER voor u dit najaar

Wie wel eens van een tv-avondje houdt, kan dit najaar bij VIER onderuit zakken. VIER-gezichten Steven Van Herreweghe, Evy Gruyaert, Philippe Geubels en Erik Van Looy maken er samen met een resem andere sterren weer een uiterst boeiend tv-najaar van.

mige

Otto-Jan Ham zet opnieuw enkele levensbelangrijke stappen richting een Ideale Wereld, Steven Van Herreweghe probeert in Het beste moet nog komen zijn wekelijkse gast zo goed mogelijk voor te bereiden op een nieuw hoofdstuk in het leven. Voor het geval het beste achter de rug is, maar in het ideale scenario nog moet komen.

In Weet ik veel vuurt Evy Gruyaert elke zaterdag veertig kennisvragen af op 300 studenten en een resem bekende Vlamingen. Enkel de primus van de aula speelt samen met de slimste BV de finaleronde. Meespelen kan, dankzij de interactieve app.

In het tweede seizoen van Geubels en de Belgen heeft Philippe Geubels het over typisch Belgische onderwerpen als parkeerwachters, de begingeneriek van Tik Tak, huurhuisjes in de Ardennen en de nadelen van teenslippers op festivals.

Erik Van Looy gaat in een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld op zoek naar een waardige opvolger voor Gilles De Coster en krijgt daarbij de hulp van een hoopje bad-ass-juryleden: Philippe Geubels, Lieven Scheire, Bruno Vanden Broecke, Bart Cannaerts en Herman Brusselmans.

De Rechtbank opent in september opnieuw de zitting met voor het eerst ook zaken uit de andere kant van de taalgrens. Ook nieuw in De Rechtbank is de strafuitvoeringsrechtbank, die zetelt in de gevangenis zelf en oordeelt over eventuele voorwaardelijke invrijheidstelling. Van dezelfde makers komt het nieuwe programma De Recherche dat de Lokale Recherche Dienst van Gent volgt in hun misdaadonderzoeken. Van opsporing tot eventuele arrestatie, van verhoor tot bekentenis.

Piet Huysentruyt toont in Smakelijk hoe een lekker en eenvoudig menu allesbehalve een aanslag op het lichaam hoeft te zijn. In Chez Piet ontvangt hij op het einde van de week de gasten die van maandag tot donderdag in Komen Eten het beste van zichzelf geven.

Sofie Lemaire komt dit najaar met een humoristisch panelprogramma waarin vier bekende Vlamingen strijden om hun plaats in de geschiedenis. De waan van de dag inspireert om elke aflevering op zoek te gaan naar waanzinnige precedenten. We ontdekken de donkere kantjes van grote namen en de grote kantjes van enkele donkere namen, we herontdekken voorwerpen die onterecht in onbruik zijn geraakt en zoeken historische oplossingen voor hedendaagse problemen. Het verleden was nog nooit zo actueel als in dit wonderlijke, historische roddelmagazine.

VIER zou natuurlijk VIER niet zijn zonder de beste Amerikaanse misdaadreeksen. Het tweede seizoen van het populaire The Blacklist komt er aan, maar ook nieuwe seizoenen van VIER-klassiekers als CSI: Crime Scene Investigation, The Mentalist en Criminal Minds. Bovendien zal Halle Berry ook een hoofdrol spelen in het VIER-najaar als astronaute Molly Woods in Extant. Ook voor de beste kaskrakers zit u dit najaar goed bij VIER met onder andere de tv-premières van Tron Legacy, Friends with Benefits en Shrek Forever After.