Dit gedicht voor Hodei klinkt vanavond bij zonsondergang

Print
Antwerpen -

Stadsdichter Stijn Vranken schreef een gedicht dat hij opdraagt aan de vermiste Hodei Egiluz Diaz. Vanavond, bij zonsondergang, zal het nieuwe stadsgedicht voorgelezen worden door de dichter zelf. De ouders van Hodei krijgen een vertaling.

De 23-jarige Hodei verdween in oktober na een avondje stappen in het centrum van Antwerpen. Vanavond zullen familie en vrienden van de vermiste jongen samen naar de zonsondergang kijken.

Organisator Mathias Mallentjer nodigde ook stadsdichter Stijn Vranken uit. Hij schreef een nieuw stadsgedicht dat ook naar het Baskisch werd vertaald. Het wordt vanavond overhandigd aan Pablo Egiluz en Koro Diaz, de ouders van Hodei. “Ik ken die mensen niet persoonlijk, maar heb toch een redelijk persoonlijk gedicht geschreven”, aldus de stadsdichter.

Baskische muziek

Naast de stadsdichter zullen er nog andere artiesten aanwezig zijn. Zo pronkt ook de Antwerpse rapper Tourist op de affiche. En ook Imanol Mitxelena zal enkele liedjes spelen. Mitxelena is een Antwerpenaar met Baskische roots.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT