Werken in hele gemeente

Print
Willebroek - Het meest omvangrijke werk startte 18 augustus met de herinrichting van het Dorpsplein van Heindonk. Maandenlang is doorgaand verkeer in Heindonk niet mogelijk. De volgende twee maanden vangen ook in enkele andere straten kleine en grotere wegeniswerken aan.

De gemeente plant ook de heraanleg van de Ijzerenwegstraat, tussen het station en de pas vernieuwde tunnel aan de Guido Gezellestraat. Ook de heraanleg van de Bormstraat (Tisselt), tussen de Pastoriestraat en het einde van de bebouwing richting het kanaal, staat dit jaar nog op het programma.
Deze klussen zijn gepland voor september-oktober. Voor de werken starten passeren ook de nutsmaatschappijen om eventuele aanpassingen te doen. Zo zal al zeker Pidpa enkele leidingwerken uitvoeren. Zij plannen in beide straten de vernieuwing van het waterleidingnet. Voor beide werken geldt eveneens een probleem voor het verkeer. Die kunnen opgelost worden met kleinere omleidingen. In de Bormstraat (Tisselt) gaan de werken gepaard met rioleringswerken in opdracht van Pidpa-HidroRio.

Verder worden ook enkele toplagen aangepakt in oa. de Stationsstraat ter hoogte van het KTA, de aanpassing van een aantal oversteekplaatsen in het centrum zodat die voor rolstoelgebruikers bruikbaar worden, herstellingen van enkele uitstulpingen in de rijweg, onder meer ter hoogte van de Mechelsesteenweg nabij de rotonde met de N16, enz. Alle werken worden tijdig aangekondigd via de gemeentelijke website. Jan BOEY www.willebroek.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio