Bouw van nieuwe Café Capital kan snel

Print

Foto: Bulk Architecten

Antwerpen - Er komt een nieuw Café Capital in het Stadspark, maar de dancing verhuist naar de kelder, wat de geluidshinder beperkt. De groendienst krijgt er een eigen stek en er zal plaats zijn voor daghoreca. Maar vooral: de nieuwbouw krijgt terrassen met uitzicht op de speeltuin.

Na vier jaar komt het dossier van Café Capital in een stroomversnelling. De uitgaansgelegenheid brandde eind augustus 2010 af. Maar al te omvattende en vooral dure plannen deden het project geen goed. “Het wordt een cirkelvomige gevel waarin zowel de groendienst als concessiehouder Inbev (Interbrew) een plaats krijgen”, zegt Steven Decloedt, directeur Bouw bij AG Vespa. “Door de cirkelvorm zijn er geen achterkanten, zodat rommel en afval zich niet kunnen opstapelen.”

Die cirkelvorm was toch ook aanwezig in de eerste ontwerpen?

“Voor het publiek is er niets veranderd tussen het eerste ontwerp en het nieuwe. Voor de groendienst wel. We hebben hun ondergrondse ruimten - kelders zijn erg dure vierkante meters - geschrapt en hebben de afwerking van hun bergruimten zeer sec gehouden”, zegt Decloedt.

Dat, en de afschrijving van de bestaande gebouwen die duur in onderhoud zijn, hebben de factuur doen slinken van 1,1 miljoen naar 500.000 euro. “Als Inbev akkoord gaat met de veranderingen, dan kan een aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning al in oktober worden ingediend”, zegt Steven Decloedt.

Lees woensdag meer over de plannen in Gazet van Antwerpen – Editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio