© GVA

© Gert Cools

1 / 2

Nog ‘slechts’ 110 gevangenen te veel in Begijnenstraat

Het is rustig in het Antwerpse arresthuis in de Begijnenstraat. Met ‘slechts’ 550 gevangenen voor 440 plaatsen staat het bewonersaantal op haar laagste peil in jaren. “We kunnen eindelijk ons echte werk weer doen”, zegt een cipier.

SARE

In het voorjaar trokken de cipiers nog aan de alarmbel. De overbevolking in het arresthuis in de Begijnenstraat nam toen ongekende hoogtes aan. Er werd zelfs even een piek van 82 procent te veel gevangenen bereikt.

Maar ondertussen blijkt dat de opening van de fonkelnieuwe gevangenis in Beveren haar vruchten afwerpt. Vandaag zitten er in Antwerpen ‘slechts’ 550 gevangenen voor 440 plaatsen.

“Dat zijn er tweehonderd minder dan in het begin van dit jaar”, zegt Robby De Kaey van de socialistische vakbond ACOD. “En dat is aangenaam voor ons allemaal.” Ook zijn collega’s geven aan dat het momenteel “rustig werken” is in de Begijnenstraat.

“Het is misschien wat cynisch dat we met een overbevolking van bijna 25 procent zeggen dat het rustig is, maar als je periodes met meer dan 70 procent hebt meegemaakt, dan voel je het verschil echt wel”, zegt een cipier die al jaren in de Begijnenstraat werkt.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen – Editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio