Ben Hermans tweede in USA Pro Challenge

Ben Hermans (rechts) Foto: AFP

Ben Hermans tweede in USA Pro Challenge

Print

Na een chaotische tweede rit, in regenweer en met bijna 30 km onverharde wegen, in de USA Pro Challenge is Limburger Ben Hermans opgeschoven naar de tweede plaats in het klassement. De dagzege ging dinsdag naar Robin Carpenter (Hincapie Sportswear), die won voor Alex Howes en Tejay Van Garderen.

Carpenter, die deel uitmaakte van een vroege vlucht van twaalf renners, profiteerde van een chaotische etappe in Colorado. Het peloton naderde in de slotfase fel op Carpenter, maar omwille van het slechte weer en de gevaarlijke wegen neutraliseerde de jury de koers op het eind van de wedstrijd.

Carpenter mocht daarna, op 11 km van de finish, met 45 seconden voorsprong starten op het peloton. Ondanks enkele uitvallen slaagde dat er niet meer in om de jonge Amerikaan van 22 terug te grijpen. Alex Howes finishte als tweede, Tejay van Garderen werd derde. Zijn ploegmaat Ben Hermans moest na zijn derde plaats van maandag deze keer vrede nemen met een vierde stek.

Voor Carpenter is het zijn eerste profzege. Alex Howes (Garmin-Sharp) is de nieuwe leider in het klassement. Hij telt 11 seconden voorsprong op Hermans en 12 op van Garderen.

Meer sportnieuws