Dieven stelen koersfiets ter waarde van 10.000 euro

De nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in fietsenwinkel Saman op het Spijker. Inbrekers gingen ervandoor met vier dure koersfietsen, waaronder een Pinarello Dogma F8 van maar liefst 10.000 euro.

MATI

"Iets na 4u 's nachts kregen we de melding dat het alarm in onze fietsenzaak was afgegaan", vertellen Ilse Schrickx en Theo Saman."Een raampje van de garagepoort werd uitgesneden, waardoor de boeven de zaak makkelijk konden betreden. Het alarm ging af, maar bij aankomst hadden de boeven het hazenpad al genomen."

De inbrekers maakten vier fietsen buit, waarvan een met een waarde van 10.000 euro. Het gaat om een Pinarello Dogma F8. "Het is een nieuw type fiets dat deze zomer op de markt is gebracht", vertelt Ilse Schrikckx.

Op bestelling

"De fiets stond nog maar een week tentoongesteld in het midden van de winkel. We vermoeden dat de dieven op voorhand al eens een kijkje zijn komen nemen en dat ze heel goed op de hoogte waren van de waarde van de fiets. Vermoedelijk gaat het om een bende. Enkele andere fietsen die in de buurt van de Pinarello stonden werden ook meegenomen."De fiets is duur en daarom ook zeer gegeerd. "Bij een collega in Kampenhout werden ook al twee Pinarello's gestolen", weet Schrickx. "We vermoeden zelfs dat de fietsen op bestelling worden gestolen en in het buitenland worden verkocht, of dat de fietst wordt gedemonteerd en de onderdelen apart worden verhandeld. Het sporenonderzoek door de politie heeft weinig opgeleverd. De dieven hadden handschoenen gebruikt. Het zal dus moeilijk worden om te achterhalen wie de fietsen gestolen heeft."Indien deze fiets of frames u te koop worden aangebonden, gelieve de politie te verwittigen. Die is in het bezit van de framenummers.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio