'Denoek' klaar voor 18de Waaifeesten

'Denoek' klaar voor 18de Waaifeesten

Print
Essen - Amusement, ontspanning en gezelligheid voor jong en oud. Dat zijn de ingrediënten voor de 18de editie van de Waaifeesten. De KLJ heeft de tent, waar alle activiteiten zullen doorgaan, weer opgesteld aan de Vleetweg in Essen-Hoek.


Vergis u niet. De Waaifeesten hebben niets te maken met wind of waaien. Het is gewoon het Essens dialect voor 'wei'. Destijds zijn de feesten ontstaan uit de 'De Dolle Dagen van Hoek'. Later heeft de Katholieke Landelijk Jeugd (KLJ) de organisatie overgenomen en de naam verandert in 'Waaifeesten'. Het concept is al die jaren, met uitzondering van de waterspelen, bijna hetzelfde gebleven.

Alle activiteiten vinden plaats in de verwarmde feesttent aan de Vleetweg in Essen-Hoek. Die starten vrijdagavond om 20u met een quiz die gepresenteerd wordt de quizmaster bij de quizmaster bij uitstek: Robin Jacobs. "Hij presenteert een veelzijdige quiz met vragen uit verschillende thema's als sport, muziek, geschiedenis, strips en televisie", zegt Lize Peeters. "Ieder jaar is het een succes. Heel wat verenigingen, sportclubs, buurtschappen, families nemen eraan deel. Het inschijfgeld bedraagt 10 euro."

Een dag later, zaterdag, zijn vooral de Essense jongeren op post. "We geven dan een fuif met optredens", zegt Lize. "Dit jaar zijn dj Gert en BZB te gast. Dj Gert, ook bekend van Tomorrowland, heeft de meest diverse soorten muziek en stijlen in zijn collectie. Je kan hem het best omschrijven als gangmakend, technisch, all round en main stream. Uit Nederland komen sfeermakers en Nederfolkrockers BZB. Met onze plaatselijke dj Jan Deckers is onze avond compleet."

Familiedag

Zonder twijfel wordt zondag een dagje uit voor het hele gezin. "Vrienden, familie, verenigingen en buren maken zich dan klaar voor een dolle middag Waai-proeven-pret", lacht Lize. "Vanaf 13u hebben we niet alledaagse waai-proeven die je met je ploeg tot een goed einde moet zien te brengen. Bij deze proeven draait het zeker niet alleen om kracht maar ook om snelheid en durf. Iedere groep brengt ook een play-backnummer dat beoordeeld zal worden door een jury. Pret verzekerd!"

De festiviteiten gaan door in de tent in de Vleetweg. Naar aanleiding van de feesten wordt De Vleetweg tijdelijk ingesteld als éénrichtingsstraat vanaf Zandfort tot aan het kruispunt Hollandsedreef. Er geldt een parkeer- en stilstaansverbod aan weerszijden van de Vleetweg.

Info: www.waaifeesten.be

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio