Rodriguez scoort eerste goal voor Real, maar Atletico plooit niet

Print

Bekerhouder Real Madrid is in de heenmatch van de Spaanse Supercup niet verder geraakt dan 1-1 tegen landskampioen Atletico. Beide goals vielen in de laatste tien minuten.

Real Madrid domineerde van begin tot einde in Bernabeu, maar het duurde tot de 81ste minuut vooraleer dat overwicht werd omgezet in een verdiende voorsprong. Het was aanwinst en WK-ster James Rodriguez die de ban brak. De Colombiaan was na da pauze Cristiano Ronaldo komen vervangen en frutselde in de kluts de 1-0 voorbij een sterk keepende Moya, de opvolger van Thibaut Courtois.

Atletico Madrid loerde bij de stadsgenoot vooral op de counter en voetbalde bijzonder bits. Een resem gele kaarten waren het gevolg. Dat hadden er gerust enkele rode mogen zijn, maar die werden op zak gehouden door scheidsrechter Fernadeze Borbalan. In de 89ste minuut scoorde Raul Garcia de onverhoopte gelijkmaker voor Atletico. De Spaanse middenvelder reageerde het vinnigst bij een hoekschop en zette de eindstand op het bord. Atletico moet over drie dagen in eigen huis minstens één keer scoren om de Supercup in de prijzenkast te kunnen zetten.

Bekijk de opstellingen en belangrijkste fases hier.

MEER VOETBALNIEUWS