© rr

Schooldirecteur weer aan de slag na ongeval

Ed Vannuten, die op 30 januari Sara Collaer en haar vriend Seppe Van Bree aanreed, hervat zijn werk als schooldirecteur in Sint-Lambertusschool in Westerlo. “Hij komt gewoon terug uit ziekteverlof”, reageert directeur Jan Verherstraeten.

MARLIES VAN BAEL

Sara Collaer (28) en Seppe Van Bree (28) werden in de nacht van 30 januari aangereden door school­directeur Ed Vannuten, daarna pleegde de man vluchtmisdrijf. Enkele dagen na het ongeval gaf hij zich aan bij de politie. De rest van het schooljaar bleef hij thuis met ziekteverlof. Op 1 september keert hij terug naar de Westelse Sint-Lambertus­school. “Meneer Vannuten komt inderdaad terug naar de school”, vertelt Jan Verherstraeten, directeur van Sint-Lambertusschool in ­Oosterwijk (Westerlo). “Hij krijgt dezelfde functie als voor het ongeval.” Vannuten was voorheen directeur in de Sint-Lambertusschool in Veerle (Laakdal). “Die taak gaat hij niet meer op zich nemen. Na overleg met de raad van bestuur hebben we besloten om hem een overkoepelende taak te geven, over de Sint-Lambertusscholen heen.” Hoewel Vannuten weer aan het werk gaat, is er in het onderzoek nog geen vooruitgang geboekt.

Schrijnend

Met slachtoffer Sara Collaer gaat het slecht. “Mijn zus ligt in een natuurlijke coma, ze krijgt geen medicatie meer”, vertelt Bart Collaer, de broer van Sara. “Eigenlijk is ze dood, maar ze weet het zelf nog niet.”

De reactie op de terugkomst van Vannuten roept bij Bart Collaer een dubbel gevoel op. “Het is niet eerlijk, maar wat kunnen we daaraan doen? Hij heeft vluchtmisdrijf gepleegd en is in de fout gegaan”, zegt Collaer. “Iedereen moet werken en leven. Hij zal waarschijnlijk wel een voorwaardelijke celstraf krijgen en een fikse geldsom moeten betalen, maar dat is allemaal relatief. Voor mijn zus is haar hele leven voorbij en dat op 28-jarige leeftijd.”

Ed Vannuten was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio