TennisVolvo TourReinaert Lokeren

Wase jongeren op hun best

Bij de jongsten (9.2) zorgde Sander Verschooren (De Vallei) voor een eerste kleine verrassing door eerste reekshoofd Nicola Bottelberghs (Merelbeke) in drie sets uit te schakelen. Tegen Benoit Torcq (Racso) plaatste hij zich vlot voor de finale tegen Robin De Rudder (De Jasmijn). De eerste set ging verloren (4-2), maar in de tweede speelde Verschooren heel sterk (4-0 winst). Die kostte te veel krachten, want daarna werd De Rudder de betere.

ddd

Bij de jongste meisjes was Thune De Bruyne (Bornem) de betere van Elena Piers (Reinaert). Bij de tienjarigen werd het een 't Broeksken-finale tussen Arne De Petter en Niels Vermeire. De eerste was een maatje te groot voor zijn clubgenoot.

Een ijzersterke Yorin De Smet (Reinaert Lokeren) gaf tegen tegenstanders Tak (Eeklo) en de broers Impens (Reinaert) amper iets weg. Bij de twaalfjarige meisjes was er een logische winst voor Oceane Weyne (Rasco).

Michiel Baert (Tennis 2000) was de beste bij de veertienjarigen. Baert moest wel elke keer diep gaan. Tegen Jonas Vanhauwe (Chiwawa) raakte hij pas in set twee op toerental, tegen Thomas Glorieux (Hof ter Burst) klaarde hij het met 6-3 en 6-4, maar in de finale tegen Marnix Pauwels (Bornem) werd het weer een driesetter. Pauwels had al heel wat kracht verbruikt in zijn wedstrijden tegen Tuur Peirsman (De Jasmijn) en Berten Triest (Reinaert).

Bij de meisjes 14.3 toonden de Wase meisjes zich op hun best. Lies Goyvaerts bevestigde haar sterk seizoen met winst tegen Marlies Verschooren (De Vallei). Goyvaerts, die haar vorige matchen vlotjes won, kreeg flink weerwerk (7-5, 6-3). Ook de Beckhand-meisjes Famke van Der Kelen en vooral Sofie De Letter speelden een sterk tornooi en haalden beiden de halve finales.

Meer sportnieuws