VOETBAL3de klasse - Trainer Karel Fraeye VW HAMME

‘Zege tegen Zele werkt bevrijdend’

Print
Hamme -

Vanavond speelt Vigor-Wuitens Hamme op het veld van Londerzeel. Vorig seizoen behaalde Hamme tegen de Klein-Brabanders geen enkel punt.

Ook al op de tweede speeldag kwamen de rood-blauwen toen aan de Hamse Sportpleinstraat op een diefje winnen met 1-2 en in de terugwedstrijd zagen de Wuitens in de slotfase een verdiend puntje verloren gaan. Het was allemaal een beetje typerend voor het erg matige seizoen dat Hamme doormaakte.

Die bladzijde wil blauw-zwart zo snel mogelijk omslaan en daar werd zondag op de openingsspeeldag al een aanzet toe gegeven met een fel bevochten 2-1 thuiszege tegen de buren van Eendracht Zele. Deze keer was het Hamme dat in blessuretijd alsnog de drie punten in eigen huis kon houden.

VW-trainer Karel Fraeye beklemtoont de grote waarde van die zege. ‘Ik voelde tijdens de tweede helft zo de twijfel in mijn ploeg sluipen’, vertelt hij. ‘Bij 1-1 zat de schrik er behoorlijk in om nog te verliezen, met de slechte start van vorig seizoen bij veel spelers in het achterhoofd. De opluchting bij het late doelpunt van Nico Binst was dan ook bijzonder groot. De druk is nu van de ketel en dat werkt zeker bevrijdend voor de groep.’

‘We hebben tegen Zele zeker niet ons beste niveau gehaald. Het kan alleen maar beter gaan, zeker als we de toevoer naar de spitsen kunnen verbeteren. Daar hebben we deze week specifiek naar gewerkt. Londerzeel wordt een zware opponent, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte.’

MEER VOETBALNIEUWS